Snart kommer snön! ☃️

  • 10 okt 2024

image: Snart kommer snön! ☃️

Just nu kanske det regnar, men snart kommer det förhoppningsvis ner i lite mer fast form! Och då är det dags för de här godingarna att kliva fram i ljuset igen! Vill du bli en av dem? Eller bara lite nyfiken på hur det går till? 

I den här filmen bjuder Snö- och spårsektionen på en kik bakom kulisserna på hur det går till att förvandla vatten (både ur ledningar och uppifrån) till fina krispiga skidspår för oss alla att njuta av,

Men hur duktiga och flitiga de än är, så behövs det fler fötter på durken och händer på kanonerna för att se till att vi får konstsnö längs hela spåret. När vädret tillåter snötillverkning vill vi gärna kunna köra kanonerna dygnet runt och då behövs det gott om folk som kan turas om att vakta dem. 

 
Under en vintersäsong behövs det både dem som kan ställa upp några timmar vid kanonen och andra som vill vara med lite mer och hjälpa till med spårandet. Så har du lust att lära dig köra maskiner och dra skidspår är du varmt välkommen att gå med i Snö- och spårsektionen genom att kontakta Uffe eller Micke direkt eller skicka ett mejl till linkopingssk@gmail.com

När det börjar bli dags för snötillverkning kommer det ut listor där du som kan hjälpa till att vakta och flytta kanoner några timmar kan skriva upp dig. Du behöver ingen tidigare erfarenhet, det är alltid någon med som vet hur det går till. Men av säkerhetsskäl bör det alltid vara minst två personer som sköter kanonerna. Håll utkik i mejl och våra sociala medier när kylan börjar komma och skriv upp dig! Det är en upplevelse!